Dekanımız Bingöl’de Davetli Konuk Olarak Katıldığı Bu Yıl Üçüncüsü Düzenlenen Kitap Fuarında Kitaplarını İmzaladı ve Konferans Verdi

Bingöl Üniversitesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bingöl Kitap Günleri Fuarı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde başladı. 30 Nisan’a kadar devam edecek fuarda yüzün üzerinde yayınevinin kitapları bulunuyor. Kitapseverlere kapılarını açan kitap fuarında ‘Osmanlı Arşivlerinde Bingöl Belgeleri’ sergisi de gösterime sunulurken; fuar kapsamında panel, konferans ve imza günü etkinlikleri de düzenlenecek.

Bingöl 3. Kitap Günleri Günlerine açılış kurdelesi kesildi. Kitap fuarının açılış törenine Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan,  Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleşen fuarın konukları, ilk önce fuar süresince devam edecek olan ‘Osmanlı Arşivlerinde Bingöl Belgeleri’ sergisini gezdi. Sergide gösterime sunulan belgeleri tek tek inceleyen konuklar, daha sonra kitapların sergilendiği bölümü geçerek fuarı gezdi.

Kitap günleri stantlarını gezen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Bilim ve kültür hayatına katkı sunduğu için üniversitemize çok teşekkür ederiz. Ümit ediyorum bu güzel kaynaklar, kültür hayatımıza yeni bir pencere açacak ve İnşallah buradan faydalanan gençlerimiz için yeni ufuklar açılacaktır” dedi.

Yüzün üzerinde yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, 20 binin üzerinde kitabın yer aldığını belirten Rektör Çapak, “Bingöllü hemşerilerimizi kitapla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlendiğimiz fuarımıza ilginin daha yoğun olduğunu gördük. 30 Nisan tarihine kadar sürecek olan fuara bütün halkımızı davet ediyoruz.  Kitap fuarlarında her türlü yayın ve kitabı bulma imkânı var. Sadece üniversite öğrencilerine değil ilkokul ve lise öğrencilerine de yönelik bir fuar. Bu tür faaliyetlerin şehrimize güç katacağını düşünüyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz kitap günlerimiz devam edecek. Sadece kitapların sergilendiği bir fuar değil, panellerin, konferansların ve imza günlerinin de düzenlendiği bir etkinlik.  İlimiz için çok güzel bir fırsat. Her zaman ulaşamadıkları kitaplara bu fuarımızda ulaşabilirler. Her kitap bir dünyadır anlayışı ile kitaplara sarılalım” diyerek fuara herkesi beklediklerini belirtti.

“İslam Devleti’nin Banisi Olarak Hz. Ömer” Konulu Konferans

Fuarın açılış programından sonra kitap günleri kapsamında düzenlenen ve Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemezin verdiği konferansa geçildi. “İslam Devleti’nin Banisi Olarak Hz. Ömer” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Söylemez, Hz. Ömer’in sosyal hizmetlere olan katkısından söz etti. Hz. Ömer’in hayatından, O’nun İslam’ı kabul edişinden kısaca bahseden Prof. Dr. Söylemez,  Hz. Ömer’in Peygamber Efendimiz döneminde tüm siyasi meselelerin içinde yer aldığını ve sorduğu sorular ile vahyi tetiklediğini ifade etti. İslam’da devlet mekanizmalarının tümünün Hz. Ömer tarafından kurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Söylemez, Hz. Ömer’in üçlü meclis kurduğunu ve bu mecliste konuların istişare edilerek, kararın Hz. Ömer tarafından verildiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Söylemez, ‘’Hz. Ömer’in devlet meselelerinin yanı sıra, sosyal hizmete yönelik çalışmaları da vardır. Sosyal hizmetlere örnek olarak kimsesizlere ve dullara yönelik çalışmaları da önemlidir. Kimsesiz bir çocuğa maaş bağlanıyor ve yıl geçtikçe bu dirhemin miktarı artıyor çünkü çocuk büyüdükçe ihtiyaçları da artıyor. Çocuk 13-14 yaşlarına gelince devlet iş imkânı sağlıyor’’ dedi.

Prof. Dr. Söylemez, konferansın ardından kitapseverler için imza etkinliği de düzenledi.

Haberin kaynağı: http://www.bingol.edu.tr/en/news/bingol-universitesi-3-geleneksel-kitap-gunleri-basladi