Geç kayıt Yaptırmış Öğrenciler için Arapça Muafiyet Sınavı

İlahiyat Fakültesine dikey geçiş veya ek yerleştirme sonrası geç kayıt yaptırmış öğrenciler için Arapça muafiyet sınavı yapılacaktır.

Sınav, 26.10.2020 (Pazartesi) saat 10.30’da yapılacaktır.

esinav.neu.edu.tr adresinden sınava erişim sağlayacaksınız

E-Sınav şeklinde yapılacak sınavın GOOGLE MEET linki sınav öncesinde watsapp gruptan öğrencilerle paylaşılacaktır.

• Sınava katılmak isteyen öğrencilerin kendi mail adreslerinden isim ve soyadlarının açık olarak görünecek şekilde sınava katılmaları gerekmektedir.
  • Sınav başlangıç saatinden 30 dk önce platformda olmanız gerekmektedir.
  • Sınav Süresi 90 dakikadır.
  • Öğrenci muafiyet sınavında başarılı olması durumunda Hazırlık sınıfından muaf olup 1. Sınıfa başlayabilecektir.
  • Öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kere girebilecektir.
  • Sınav için kamera görüntüsü gerekeceğinden dolayı sınava girecek olan öğrencilerin bunu sağlayabilecek ekipmana (Bilgisayar ve Kamera) sahip olduklarından emin olmaları gerekmektedir.
  • Kimlik kontrolü yapılacağı için Nüfus Cüzdanı veya Pasaportu Yanınızda bulundurunuz.
  • Öğrencilerimiz sınav esnasında odada yalnız olmaları gerekmektedir.
  • Yanlarında başka bir cihazın açık olmaması gerekmektedir.
  • Sınav süresi boyunca öğrencilerimiz oturdukları yerden ayrılmamak zorundadırlar.
  • Sınav süresi boyunca mikrofonunuz ve kameranız açık olmalıdır.
  • Sınava bilgisayar ile katılmak zorunludur.
  • Sınav sistemimize; esinav.neu.edu.tr adresinden erişim sağlayacaksınız.
  • Sınav sistemine giriş yapabilmek için; Kullanıcı adı ve parolanızı giriniz (Kullanıcı adı ve parola öğrenci numaranızdır).
  • “ARAPÇA YETERLİLİK SINAVI” klasörünü seçiniz.
  • ARAPÇA YETERLİLİK SINAVI (26.10..2020) seçiniz.
  • Sınav görevlisi tarafından anons edilecek şifreyi giriniz.
  • Sınavı başlattıktan sonra 90 dakikalık süreniz başlamış olacaktır. Sınavı uygulamak için tek hakkınız olduğundan sınavı tamamlamadan sistemden çıkış yapmayınız.
  • 90 dakikalık süreçte, siz sınavı bitirmeseniz bile sorularınızın yanıtları kaydedilerek sistem kendini kapatacaktır.
  • Sorulara geri dönüş olmadığından dolayı işaretlemeden ilerlemeyiniz.
  • Sınavın değerlendirilmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak olup yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır (Yanlış sorularınız, doğru sorularınızı etkilemeyecektir). Bu nedenle, her soruda size en doğru cevabı işaretleyerek boş soru bırakmayınız.
  • Sınav sonunda TÜMÜNÜ BİTİR VE GÖNDER seçeneği tıklamanız gerekmektedir.
  • Sınav ve sonrasında eğitimle ilgili haber ve duyuruların neu.edu.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir.

BAŞARILAR DİLERİZ