İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2018-2019 Bahar dönemi mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Büyük Kütüphane Salon 4’te gerçekleşen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Türkiye Cumhuriyeti Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken, KİSBU İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdurrahman Özdemir, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve sekreterleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez konuşma yaptı. Mezunlarına desteklerinin her zaman süreceğini söyleyen Dekan Söylemez, konuşmasında fakültenin beşinci yıl mezununu verdiğini, öğrencileri fakülteden donanımlı bir şekilde mezun etmek için olağanüstü çaba gösterdiklerini, öğrencilerin Arapça altyapısını güçlendirmek için Suudi Arabistan’a götürdüklerini, orada yoğun bir program uyguladıklarını, Umre yaptırdıklarını, isteyen öğrencileri de yaz tatili süresince Türkiye’de birçok üniversitede Arapça ve Kur’an-ı Kerim eğitimi almalarını sağladığını belirtti. Söylemez, konuşmasını, mezunlara mesleki hayatlarında başarı dileyerek tamamladı.

Tören, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mikail Gürdal’ın ilahi dinletisi ile devam etti. Konserin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez tarafından dereceye giren öğrencilere madalya ve diploma takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sırasıyla mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi ve tören geleneksel kep atma merasimi ile sona erdi.