Yakın Doğu Üniversitesi’nde Mevlana Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Büyük Türk mutasavvıfı ve düşünürü Mevlana Celaleddin Rumi’nin 745. ölüm yıldönümünde Hz. Mevlana çeşitli etkinliklerle anılacaktır.

Yakın Doğu Üniversitesi Rumi Enstitüsü, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen etkinliklerimiz, bu yıl da yine İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun katkılarıyla Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda, 10 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 11:30’da YDÜ Büyük Kütüphanesi 4 Numaralı Konferans Salonu’nda ve 17 Aralık 2018 Pazartesi akşamı ise saat 19:00’da Lefkoşa Mevlevihanesi’nde (Tekke Bahçesi) Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisi yapılacaktır.

Gösteriler ücretsiz ve halka açık olacaktır.