11 Ocak’ta İbadete Açılacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin En Büyük Camisi Olan Yakın Doğu Üniversitesi Dr. Suat Günsel Camii’nin İnşası Tamamlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük camisi unvanını taşıyacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Dr. Suat Günsel Camii, 11 Ocak 2024 tarihinde kapılarını ibadete açıyor. 4800 m² kapalı alana sahip olan cami, 2100 m² dış avlusuyla birlikte toplam 30 dekarlık bir alanda inşa edildi. Osmanlı mimarisinden ilham alınarak tasarlanan cami, üçer şerefeli 72 metre yüksekliğinde dört minare ve 54 metre yüksekliğinde ikişer şerefeli iki minare ile Kıbrıs’ın siluetine eşsiz bir dokunuş katıyor.

Caminin 10.000 kişilik kapasitesi, bu büyük eserin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dini ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlayacağını vurguluyor. Yakın Doğu Cami, tarihi ve kültürel motifleri cam yüzeylerindeki vitray desenler ve kubbelerin iç yüzeylerindeki hat motifleri ile birleştirerek, ziyaretçilere zengin bir estetik deneyim sunacak.

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından inşa edilen ve tüm masrafları üniversitenin kurucu rektörü Dr. Suat Günsel tarafından karşılanan bu muazzam eser, Kuzey Kıbrıs’ın dini mirasına önemli bir katkıda bulunacak. Bununla birlikte söz konusu Cami, Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi idaresi tarafından yönetilecek olup, bu ulu mabette fakültemizin hocaları ve talebeleri, tüm üniversitemizin öğrencilerine ve halkımıza yönelik din hizmetleri faaliyetlerini yürütecektir. Caminin açılışı, 11 Ocak’ta gerçekleşecek ve bu tarihi an, Kıbrıs’ın manevi zenginliğine vurgu yapacaktır.