Dr. Suat Günsel Camii’mizde İftar Programı Öncesinde Seramik ve Ebru Atölyesi Düzenlendi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli kültürel ve dini merkezlerinden biri olan Üniversitemizin bünyesinde inşa edilen Dr. Suat Günsel Camii, sanat ve kültür etkinlikleriyle dolu bir atmosfer sunmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca hergün iftar programları düzenleyen üniversitemiz, bu kez de iftar öncesi cami avlusunda  seramik ve ebru atölyesi düzenledi. Yunus Emre Enstitüsü’nün desteği ile düzenlenen bu etkinlikte öğrencilerimizden ve halkımızdan sanatseverlere ebru ve seramik ile ilgili bilgiler öğrenme fırsatı sundu.

Yunus Emre Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleşen atölye etkinliği, 25 Mart Pazartesi günü camiye gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Seramik ve ebru sanatının inceliklerini öğrenmek isteyen katılımcılar, deneyimli ustalar eşliğinde adım adım bu geleneksel sanatların sırlarını keşfetme fırsatını buldular. Atölyede, seramik sanatının temel teknikleriyle birlikte ebru sanatının öğrenildiği interaktif bir ortam oluşturuldu. Katılımcılar, kendi el emekleriyle harikulade seramik eserler yaratmanın yanı sıra ebru tekniğinin inceliklerini keşfetme şansı buldular. Bu etkinlik, sanatın ve kültürün birleştirici gücünü vurgulayarak, caminin sadece ibadet mekanı olmanın ötesinde bir kültür merkezi olarak rolünü pekiştirdi. Dr. Suat Günsel Camii yönetimi, benzeri etkinliklerin düzenlenmesi ve sanatın topluma daha geniş bir şekilde ulaştırılması adına çalışmalarını sürdürmeye de devam edecektir.