Geç kayıt Yaptırmış Öğrenciler için Arapça Muafiyet Sınavı
Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2020, 09:55
Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 08:17

İlahiyat Fakültesine dikey geçiş veya ek yerleştirme sonrası geç kayıt yaptırmış öğrenciler için Arapça muafiyet sınavı yapılacaktır.

Sınav, 26.10.2020 (Pazartesi) saat 10.30’da yapılacaktır.

esinav.neu.edu.tr adresinden sınava erişim sağlayacaksınız

E-Sınav şeklinde yapılacak sınavın GOOGLE MEET linki sınav öncesinde watsapp gruptan öğrencilerle paylaşılacaktır.

• Sınava katılmak isteyen öğrencilerin kendi mail adreslerinden isim ve soyadlarının açık olarak görünecek şekilde sınava katılmaları gerekmektedir.
  • Sınav başlangıç saatinden 30 dk önce platformda olmanız gerekmektedir.
  • Sınav Süresi 90 dakikadır.
  • Öğrenci muafiyet sınavında başarılı olması durumunda Hazırlık sınıfından muaf olup 1. Sınıfa başlayabilecektir.
  • Öğrenciler muafiyet sınavına sadece bir kere girebilecektir.
  • Sınav için kamera görüntüsü gerekeceğinden dolayı sınava girecek olan öğrencilerin bunu sağlayabilecek ekipmana (Bilgisayar ve Kamera) sahip olduklarından emin olmaları gerekmektedir.
  • Kimlik kontrolü yapılacağı için Nüfus Cüzdanı veya Pasaportu Yanınızda bulundurunuz.
  • Öğrencilerimiz sınav esnasında odada yalnız olmaları gerekmektedir.
  • Yanlarında başka bir cihazın açık olmaması gerekmektedir.
  • Sınav süresi boyunca öğrencilerimiz oturdukları yerden ayrılmamak zorundadırlar.
  • Sınav süresi boyunca mikrofonunuz ve kameranız açık olmalıdır.
  • Sınava bilgisayar ile katılmak zorunludur.
  • Sınav sistemimize; esinav.neu.edu.tr adresinden erişim sağlayacaksınız.
  • Sınav sistemine giriş yapabilmek için; Kullanıcı adı ve parolanızı giriniz (Kullanıcı adı ve parola öğrenci numaranızdır).
  • “ARAPÇA YETERLİLİK SINAVI” klasörünü seçiniz.
  • ARAPÇA YETERLİLİK SINAVI (26.10..2020) seçiniz.
  • Sınav görevlisi tarafından anons edilecek şifreyi giriniz.
  • Sınavı başlattıktan sonra 90 dakikalık süreniz başlamış olacaktır. Sınavı uygulamak için tek hakkınız olduğundan sınavı tamamlamadan sistemden çıkış yapmayınız.
  • 90 dakikalık süreçte, siz sınavı bitirmeseniz bile sorularınızın yanıtları kaydedilerek sistem kendini kapatacaktır.
  • Sorulara geri dönüş olmadığından dolayı işaretlemeden ilerlemeyiniz.
  • Sınavın değerlendirilmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak olup yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır (Yanlış sorularınız, doğru sorularınızı etkilemeyecektir). Bu nedenle, her soruda size en doğru cevabı işaretleyerek boş soru bırakmayınız.
  • Sınav sonunda TÜMÜNÜ BİTİR VE GÖNDER seçeneği tıklamanız gerekmektedir.
  • Sınav ve sonrasında eğitimle ilgili haber ve duyuruların neu.edu.tr adresinden takip edilmesi gerekmektedir.

BAŞARILAR DİLERİZ