İlahiyat Fakültemizin Önderliğinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde Düzenlenen ‘Oruç ve Sağlık’ Paneli Büyük İlgi Gördü.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Oruç ve Sağlık” paneli, Ramazan’da sağlıklı oruç tutmanın önemine dikkat çekti ve büyük ilgi gördü. İrfan Günsel Kongre Merkezi Salon 1’de 29 Mart Cuma günü saat 14:00’te gerçekleştirilen panele, öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız sayın Ersin TATAR ve Meclis başkanımız Zorlu TÖRE’nin teşrifleriyle düzenlenen Panelde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK ve ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taner ŞANLIDAĞ bir araya geldiler.

İslam’ın manevi ayı Ramazan’ın önemine vurgu yapılırken, sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın sırları paylaşıldı. Panelde, tıp alanında uzman akademisyenler tarafından sağlıklı oruç tutmanın ruhsal ve fiziksel katkıları ele alındı. Ayrıca iftar ve sahur süreçlerinde doğru beslenmenin sağlık üzerindeki önemi üzerinde duruldu.

Panel, oruç tutan bireylerin bedenlerini Allah’ın emaneti olarak görmelerini hatırlatarak, bu ibadeti gerçekleştirirken sağlıklarını korumalarına yardımcı olacak bilgi ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyordu. Katılımcılar, sağlıklı bir Ramazan deneyimi için panelde sunulan değerli bilgileri aldılar ve sağlıklarını koruma konusunda bilinçlendiler.