İlahiyat ve Tıp Disiplinlerini Buluşturan ‘Oruç ve Sağlık’ Paneli, Üniversite Rektörlerinin Katılımıyla Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Gerçekleşiyor.

Ramazan, İslam’a inananlar için manevi bir aydır. Bu ayda Oruç tutmak, Müslümanlar için bir vecibedir. İslam dininin mensupları bir ay boyunca oruç tutarak manevi bir deneyimin yanı sıra, fiziksel, ruhsal ve sosyal boyutları da bılunan bir tecrübe yaşarlar. Bu tecrübeyi yaşarken sadece yiyecek ve içecek tüketimini koordine etmez, aynı zamanda sabır, dayanıklılık ve ruhsal arınma gibi değerleri de içselleştirmeye çalışırlar. Bütün bunlar bedenin alışık olduğu rutinin dışına çıkılarak yapılması gerekir. Bu zorunlu olarak oruç ibadetinin sağlık üzerindeki etkilerine yoğunlaşmayı icap ettirir. Allah’ın bize emanet ettiği bu bedeni doğru bir şekilde kullanmak, bize yüklenen ilahi bir başka yükümlülüktür. Hal böyle olunca Ramazan ayında oruç tutarken sağlıklı kalmak, doğru beslenmeye çalışmak ve doktorların önerilerine uygun yiyecek tüketmek büyük önem arz etmektedir. “Oruç ve Sağlık” paneli bu amaçla düzenlenmiştir. Bu panelimizde, hem İslama göre Ramazan’ın önemine vurgu yapılacak hem de Tıp alanında uzman akademisyenler tarafından oruç tutmanın sağlığa ruhsal ve fiziksel katkıları incelenecek, yine iftar ve sahur boyunca doğru beslenilerek sağlığımızı nasıl koruyabileceğimiz konusunda değerli bilgiler paylaşılaşaktır. Kısacası panelin amacı, oruç tutan bireylere “bedenin Allah tarafından kendilerine verilen bir emanet olduğunu” hatırlatarak bu ibadeti icra ederken bu emanete nasıl katkı sağlayabilecekleri ve zarar vermeden nasıl koruyabileceklerine yardımcı olmak için bilgi ve farkındalık oluşturmak, toplumu bu amaçla bilinçlendirmektir.

Yakın Doğu Üniversitemizin ev sahipliğinde 29 Mart Cuma günü saat 14:00’te İrfan Günsel Kongre Merkezi Salon 1’de gerçekleştirilecek olan “Oruç ve Sağlık” paneline tüm öğrencilerimiz ve halkımız davetlidir. Panelde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK ve ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taner ŞANLIDAĞ bir araya gelecekler.

TARİH: 29 MART CUMA GÜNÜ

SAAT: 14:00