Prof. Dr. Sabri HİZMETLİ, Ankara’daki Öğrencilerimize Arapça’yı Öğrenmenin Önemi ve İslamî Değerler Hakkında Konferans Verdi.

Takviye Arapça kursu Kapsamında Ankara’da bulunan öğrencilerimiz, Arapça’nın önemi, İslam dininde örneklik, insanın yaşam amacı ve İslam dininin insana kattığı değerler konularında değerli bir konferansla buluştu. Bu konferansıyla öğrencilere ilham veren Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Sabri Hizmetli konuşmasında, öğrencilerin İslamî bilincini güçlendirilmesine ve Arapça’nın önemine vurgu yaptı. Ayrıca dil bilmenin önemi ve Arapça öğrenmenin bireysel ve toplumsal açıdan sağladığı faydalar üzerinde duruldu.

Prof. Dr. Sabri Hizmetli, aynı zamanda İslam dininin insana verdiği değerlerin altını çizerek, İslamî bilincin günlük yaşama yansıtılması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında örneklik kavramına da değinen Hizmetli, İslamî değerlerin hayatın her alanında nasıl uygulanabileceği konusunda öğrencilere pratik öneriler sunarak ilham verdi.