Takviye Arapça Kursu Kapsamında Ankara’da Bulunan Öğrencilerimize Yönelik Kapadokya Gezisi Düzenlendi.

Takviye Arapça kursu kapsamında Ankara’da bulunan öğrencilerimiz, sabahın erken saatlerinde Kapadokya seyir tepesinde balonların mistik kalkışını izleyerek geziye başladılar. Öğrencilerimiz, rehberler eşliğinde sırasıyla Avanos’un el sanatlarıyla ünlü çömlekçilerini, Kızılırmak’ın meşhur köprüsünü ve turistik mekanlarını gezdiler. Ardından Meşhur Kapadokya Hanı’nın tarihi atmosferini yaşayarak geçmişe yolculuk yaptılar. Doğal güzellikleriyle ünlü Paşabağ Peri Bacaları’nda gezip, buranın eşsiz güzelliklerini gözlemleyen öğrencilerimiz daha sonra Tarihi Çömlekçi atölyelerini ziyaret ederek, el yapımı çömleklerin inceliklerini öğrendiler.

Günün devamında tarihi ve turistik bir başka zirve noktası olan Uçhisar Kalesi’ni ziyaret ederek Kapadokya’nın eşsiz doğal manzaralarını tepeden seyretme fırsatı yakaladılar. Öğle yemeği sonrasında ise Kapadokya’nın en meşhur üç peri bacası olan Üç Güzeller Peri Bacaları’nı ziyaret ettiler.