Takviye Arapça Kursu Kapsamında Ankara’da Bulunan Öğrencilerimize Yönelik Tarihî ve Kültürel Mekanlara Düzenlediğimiz Hafta sonu Gezilerimiz Devam Ediyor. Bu Hafta da Fakültemizin Öğrencilerine Özel Çorum Gezisi Düzenlendi.

Takviye Arapça kursu kapsamında fakültemizin öğrencileri ilk olarak Hititliler döneminde yapılan yaklaşık 6 km uzunluğunda surlarla çevrili olan ve içerisinde dönemin anıtsal şehir kapılarının bulunduğu Hattuşa/Boğazköy’ü ziyaret ettiler. Ayrıca öğrencilerimiz, “Dünya Kültür Mirası Listesi”ndeki dokuz önemli mekandan biri olan ve yine 2001 yılından itibaren UNESCO’nun “Dünya Belleği Listesi”nde yer alan içerisinde çivi yazılı tabletlerin bulunduğu Ören yerlerini görme fırsatı buldular. Bununla birlikte öğrencilerimiz, Boğazkale Arkeoloji Müzesi, Büyük Tapınak, Aslanlı Kapı, Yer Kapı Tüneli, Nişan Tepe ve Güney Kale’de son Hitit Kralı’na ait olan iki büyük yazıt gibi önemli tarihi mekanları ve kalıntıları incelediler. Ayrıca, kadeş anlaşmasının metninin bulunduğu tarihi müzeyi ve IV. Tuthaliya figürünün yer aldığı Yazılıkaya’yı da gördüler.

Öğrencilerimiz, Çorum Belediye Başkanı sayın Halil İbrahim AŞGIN’ın riyasetinde Oba evlerinde konakladılar ve obalarda ok atışı gibi çeşitli etkinliklere katıldılar. Geceyi obalarda geçiren öğrencilere kahvaltı sonrasında Çorum’un meşhur saat kulesi minyatürü, Çorum ağızları sözlüğü, leblebi ve çeşitli kitaplardan oluşan hediyeler takdim edildi. Öğle saatlerinde Çorum merkez müzesi gezildi ve Çorum’un ören yerleri ile Meşhur Çorum leblebisinin tarihi hakkında bilgiler edinildi. Son olarak, Çorumminia minyatürü, Kereb-i Gazi Türbesi ve ünlü Velipaşa Hanı da ziyaret edildi. Tarihî ve Kültürel olarak öğrencilerimize önemli katkılar sağlayan bu geziye ev sahipliği yapan özelde Çorum Belediye başkanı sayın  Halil İbrahim AŞGIN’a, genelde ise tüm belediye ekibine teşekkür ederiz.