Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Öğrencilerini Bir Aylık Hızlandırılmış Arapça Programı İçin Kutsal Beldelere Götürüyor

Yakın Doğu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, 6 Haziran -6 Temmuz Arasında bir aylık Hızlandırılmış Arapça programı bağlamında Mekke’ye gideceklerini söyledi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında hazırlık sınıfına devam eden öğrenciler ile geçen yıl hazırlık sınıfı okuyan öğrencilerin tamamını Mekke’ye götüreceklerini söyleyen SÖYLEMEZ, öğrencilerinin aynı zamanda umre yapacaklarını ve İslam tarihinin önemli hadiselerinin cereyan ettiği tarihsel mekânları da gezeceklerini ifade etti. SÖYLEMEZ, Bu bağlamda şöyle dedi: “Bilindiği gibi İslam Dini Mekke’de tarih sahnesine çıkmıştır. Tevhid mücadelesi burada başlamış, Medine ve Taif’e sıçramıştır. Buradan da bütün dünyayı bir ışık misali aydınlatmıştır. Biz de İlahiyat fakültesi olarak öğrencilerimizi İslâm Dini’nin bu kutsal beldesine götürüp Taif, Bedir ve Medine’yi de gezdirmek istiyoruz” dedi.