Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Olarak Her Yıl Yurtiçi ve Yurtdışında Düzenlediğimiz Hızlandırılmış Arapça Kursumuzu Bu Yıl Alanında Uzman Hocaların Öğrencilerimize Özel Konferansları ve Gezilerle Dolu Bir Program Eşliğinde Ankara’da Gerçekleştirdik.

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak, dil ve kültür alanında düzenlediğimiz başarılı etkinliklere bir yenisi eklendi. Bu kez, Ankara’da gerçekleştirilen dil kursumuz, öğrencilere unutulmaz bir deneyim sunarak sona erdi. Hafta içi her gün düzenlenen hızlandırılmış Arapça gramer kursu ve metin okumaları, öğrencilerin dil becerilerini hızla geliştirmelerini sağladı. Uzman hocalar tarafından verilen konferanslar, öğrencilere ilgi çekici içeriklerle dolu bir öğrenim imkanı sunarak onların bilgi birikimini artırdı.

Türkiye’nin alanında uzman akademisyenler tarafından sunulan özel konferanslar, öğrencilerin farklı bakış açıları kazanmalarına yardımcı oldu. Bu sayede, öğrenciler ilgi duydukları konularda daha derinlemesine bilgi sahibi oldular. Kurs kapsamında düzenlenen Türkiye’nin çeşitli illerine yapılan gezi programları ise öğrencilere hem kültürel hem de tarihi mirasları yakından tanıma fırsatı verdi. Öğrenciler, farklı şehirlerdeki ilgi çekici mekanları gezip gördüler ve yeni dostluklar edindiler. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin düzenlediği bu dolu dolu dil kursu, katılımcılarına yurt içi ve yurt dışında düzenlediği etkinliklerin yanı sıra Ankara’da da unutulmaz bir deneyim yaşattı. Kursumuzun sonunda düzenlediğimiz sınav sonuçlarına göre Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. İrfan AYCAN’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen törende öğrencilerimize başarı sertifikaları takdim edildi. Böylelikle gelecek dönemlerde düzenlenecek etkinlikler için öğrencilerimiz heyecanla beklemeye başladı.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ’in riyasetinde gerçekleşen bu kursumuza ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine ve öğrencilerimize ders veren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarına teşekkür ederiz.