“Araçların Amaçlaştırılması” alt başlığını taşıyan konferans gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde akademik ve bilimsel etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen “Kişilik Gelişimi ve Din” başlıklı konferanslar dizisinin üçüncüsü Doç.Dr. Ümit Horozcu’nun 4 Aralık 2018 tarihinde İlahiyat Fakültesi konferans salonunda “Araçların Amaçlaştırılması” alt başlığını taşıyan konferansla gerçekleştirildi. Doç. Dr. Horozcu konferansta günlük yaşamda araç olarak düşünülmesi veya kullanılması gereken nesne, durum, düşünce ve davranışların nasıl hatalı bir şekilde amaç haline dönüştürüldüğüne, bunların bireyin psikolojisini ne şekilde etkilediğine ve konunun dini alana yansımalarına dair tespitlerde bulundu. Konferansı Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez’in yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler de takip etti. Konferanslar dizisinde dördüncü programın 10 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirileceği duyuruldu.